Good morning ride en ritten van 12 maart

De openingsrit met ontbijt en fietswijding van zondag laatstleden is goed verlopen. Het weer hadden we niet echt mee, maar het kon erger. Deze zondag worden we verwacht bij "Minne Sport" voor een koffiekoek en een lekkere koffie naar aanleiding van hun 10-jarig bestaan in Ieper. We verzamelen met zijn allen aan het lokaal om 08.15uur om dan in groep naar "Minne Sport" te fietsen. Van daaruit vertrekken we rond 9 uur per categorie voor de voorziene rit. Alle details van de ritten staan op de kalender onder volgende link: https://jongerdanjedenkt.be/kalender.

Agenda 2023:

- start seizoen dames: 29 maart 18.45u

- Paasmaandag 10 april: Paterrit naar de abdij van Westvleteren

- 12 mei: Eerste JDJD-kwis

- Zomer BBQ in nieuw jasje: 2 juli

- JDJD-weekend: 1,2 en 3 september

- Tijdrit zoals verleden jaar: 10 september

- Souper: 4 november 

Lees Meer
  127 Hits

Openingsrit met ontbijt op 5 maart

Hallo Beste Leden

Intussen weten we dat de ploeg van Wout te duchten is. Wout meldde zich intussen af voor de Strade om nog beter te zijn in de Ronde en Roubaix, wordt gezegd.

Volgend weekend start het seizoen met traditioneel een ontbijt. Dus nu zondag 5 maart om 08.30u op post aan het lokaal met een lege maag! Om een beetje een zicht te hebben hoeveel pistoleekes en koffiekoeken we bij Mario van Cocerulle moeten bestellen vragen wij om via deze link: https://forms.gle/yJrmj9FUaKMWmgvP6 uw aanwezigheid te bevestigen en dit voor vrijdagmorgen 3 maart. Na het ontbijt om 09.30u wordt er terug een fietswijding voorzien door diaken Frank Allewaert gevolgd door een korte rit van ongeveer 30 kilometer aan een gezapig tempo. Nadien gaan we op de foto bij de 'Draak van Marc' en trakteert de club alle leden op een picon gevolgd door een 'tegenzet' van Marc, onze lokaalhouder. Waarvoor dank!

We kregen ook van onze sponsor 'Minne Sport' volgende uitnodiging:
Dus het komt erop neer dat we voor de start van onze tweede rit op 12 maart eerst langs daar passeren om een koffie met een koek te nuttigen om hun tienjarig bestaan in Ieper te vieren. Uiteraard gaan wij als club hierop in. Dus eerst koffie en een ontbijtkoek en dan starten we per categorie vanop de parking van 'Minne Sport' elk aan zijn voorziene rit. Meer details volgen. Maar graag ook een antwoord via het bovenstaand formulier of je aanwezig kan zijn op vraag van 'Minne Sport' om een richtlijn te hebben naar bestellingen toe.

We hopen jullie allemaal te verwelkomen op de openingsrit en kijken uit naar een sportief seizoen 2023!

Met sportieve groeten

Namens het bestuur

"De sterkte van een team zijn de leden.
De sterkte van de leden is het team
"

W.T.C. J.D.J.D. Langemark

Lokaal 'De Sportman'

Boezingestraat 115

8920 Langemark-Poelkapelle

Website www.jongerdanjedenkt.be

Facebook WTC JDJD Langemark 

Lees Meer
  387 Hits

Inschrijving seizoen 2023

Vooreerst een voorspoedig 2023 gewenst!

Ondertussen is het wielerseizoen gestart in Australië en Argentinië en is er binnen twee weken het WK cyclocross. Dit om maar te zeggen dat het volgend seizoen al aan de horizon komt piepen. Traditioneel begint het seizoen met de inschrijvingen en voor de nieuwe leden een pasmoment om kledij te passen. De inschrijving met een voorstelling van het jaarprogramma gaat door in ons lokaal 'De Caracas' op 3 februari om 20 uur. Het lidgeld blijft, in tegenstelling tot vele andere, ongewijzigd op 80 euro. Er kan contant of met Payconiq betaald worden. Dus niet meer met de kaart.

De openingsrit is alvast voorzien op 5 maart met traditioneel een ontbijt, gevolgd door de fietswijding en een korte openingsrit. Verdere info en timings volgen nog.

Dus met z'n allen op post voor de inschrijving op vrijdag 3 februari. 

Lees Meer
  565 Hits

21ste Toontjes veldtoertocht & Cyclo

Dikke aanrader om seizoen 2023 te starten:


21e Toontjes Mountainbiketocht

  • zondag 29 januari 2023
OC HazebrugMountainbiketocht in Sint-Juliaan Langemark op een afstand van 23, 45 of 60 km, ook een wegrit van 35 of 70 km.  Locatie OC Hazebrug Haezeweidestraat 24 , 8920 Langemark-PoelkapelleOrganisatieKermiscomité Sint-JuliaanBrugseweg 36, Brugseweg 36, 8920 Langemark , 8920 Langemark-Poelkapelle
Lees Meer
  575 Hits

Foto's tijdrit!

Foto's van de tijdrit zijn te vinden via deze link: 

Lees Meer
  1744 Hits

Uitslag tijdrit!

Lees Meer
  1435 Hits

Daguitstap 3 september 2022

Het stramien van de dag ziet er als volgt uit. We verzamelen aan de nieuwe sporthal van Langemark, dus niet aan het lokaal, om 7 uur met onze piekfijn in orde zijnde fiets en alles wat nodig is om de dag door te maken zijnde gevulde bidons, helm, gellekes,.... Neem zeker ook een klein rugzakje mee met uw fietsschoenen erin en draag voor de heenreis en de maaltijd een paar gewone schoenen. Daar staat een bus te wachten die ons naar de startplaats zal brengen. De fietsen worden op een vrachtwagen geladen en tevens naar de startplaats gebracht. Aangekomen op de startplaats wacht ons een tasje koffie en enkele koffiekoeken om aangesterkt aan het eerste deel van de tocht te beginnen. We gaan omstreeks 9.30u vertrekken in de buurt van Atrecht met in ons kielzog een volgwagen waar we alle overtollig materiaal in kwijt kunnen. We doorkruisen een oud slagveld met daarin een nijdig hellinkje om dan rond de middag toe te komen na ongeveer 53 km op de plaats waar we het middagmaal gaan nuttigen. Voor degenen die enkele jaren geleden mee waren zal het een blij weerzien worden. Na het middagmaal gaan we verder richting de wat meer bekende streken. Na nog een stop na 30 km trekken we Langemarkwaarts waar we iets voor 18 uur zullen toekomen. We kunnen dit aanbieden aan de zeer democratische prijs van 35 euro per persoon middagmaal inbegrepen. Later deze week volgt nog een mail met daarin een link waarin je voor het middagmaal een keuze kunt maken alsook met het rekeningnummer om je inschrijving volledig te maken. Hopelijk kunnen we rekenen op de weergoden en een talrijke opkomst. 

Lees Meer
  1519 Hits

Spierpijn en wat nu?

WAAROM KRIJG JE PIJN NA EEN TRAINING EN WAT JE ERAAN KUNT DOEN?
Iedereen kent het wel, de lang uitgestelde klus in de tuin, een lange fietstocht of je hebt besloten om een stevige leg-day workout te doen... en de volgende dag en zeker de dag nadien is het leven een ware hel.
Gefeliciteerd, je hebt een spierkater, ook wel gekend als verlate spierpijn of, in technische termen, Delayed Onset Muscle Soreness (DOMS).
WAT IS NU DELAYED ONSET MUSCLE SORENESS OF DOMS JUIST?
Doms is een specifieke spierpijn en -stijfheid die optreedt NA een zware fysieke inspanning. Het is dus een verlate spierpijn die ook wel eens spierkater genoemd wordt.
Een spierkater is wellicht voor iedereen herkenbaar: de bewegingen zijn beperkt en pijnlijk vooral in de spieren die arbeid verricht hebben. Soms kan je ook koorts maken en ervaar je grieperige symptomen.
Het is zeker geen pretje maar dit is compleet normaal en geen reden tot bezorgdheid.
Evenwel, als je tijdens het sporten al spierpijn of stijfheid ervaart, dan kan dit wel wijzen op een blessure of het begin ervan.
Train daarom altijd met gezond verstand en laat je begeleiden door professionele coaches.
WAT VEROORZAAKT NU VERLATE SPIERPIJN?
Wanneer we onze spieren zwaarder belasten dan dat ze gewend zijn, ontstaan er microscopisch kleine scheurtjes in onze spieren.
In tegenstelling tot wat men oorspronkelijk dacht, zijn het niet deze spierscheurtjes, het opgebouwd melkzuur of afvalstoffen die de pijn veroorzaken maar wel het herstelproces dat op gang gebracht wordt.
Na de inspanning, sturen je beschadigde spieren ontstekingssignalen naar je lichaam om het wederopbouwproces op gang te brengen.
Macrofagen worden naar je spieren gestuurd om het beschadigde weefsel op te ruimen, zodat je spieren weer kunnen opbouwen.
Deze initiële ontstekingsreactie stuurt ook vocht naar je spieren, waardoor ze opzwellen wat ook zorgt voor extra spanning en pijn.
Een andere stof, bradykinine genaamd, wordt ook naar je spieren gestuurd om te helpen bij het herstel.
Bradykinine veroorzaakt een toename van de zenuwgroeifactor en dit maakt je zenuwuiteinden gevoeliger waardoor je meer pijn ervaart.
Hoe DOMS te behandelen?
DOMS kan pijnlijk zijn, maar het is tijdelijk; de pijn en stijfheid zullen 24-72 uur na de training pieken om daarna over een zelfde tijdspanne vanzelf te verdwijnen.
In sommige gevallen kan het iets langer dan een week duren voordat deze volledig is verdwenen maar het is geen blijvend trauma.
Evenwel, plezant is iets anders en we geven hieronder enkele goede behandelingsmethoden mee die je zelf kan uitproberen.
Cryotherapie
De wetenschap is er nog niet helemaal uit dat cryotherapie oftewel koudetherapie DOMS kan verminderen.
Maar er zijn toch vele atleten en professionele sportploegen die cryotherapie systematisch toepassen om spierpijn en ontstekingen te behandelen dus het loont zeker de moeite om het zelfs een te proberen.
Een beproefde manier is het nemen van ijsbaden of koude douches. Een gemakkelijkere manier is het leggen van cold packs. Dit is veel toegankelijker maar je kan het alleen maar lokaal toepassen terwijl een bad of douche meerdere en/of grotere spiergroepen in één keer aanpakt.
Magnesium
Magnesium helpt de verkrampte spieren, bloedvaten en zenuwen te ontspannen, en geeft energie aan het lichaam.
Het helpt uitstekend bij het herstel van de spieren na het sporten.
Studies tonen ook aan dat magnesium een belangrijk positief effect heeft op je gemoed.
Het helpt om beter te slapen en is fantastisch om je lichaam en geest te ontspannen na een zware inspanning.
Massage
Massage is een prachtige manier om spier- en gewrichtspijnen aan te pakken.
Foam rollen en triggerpointmassage zijn ook aan de orde om je spieren te laten herstellen.
Water drinken
Voldoende water drinken is zeker bij DOMS aangeraden. Het herstelproces vraagt veel vocht om afvalstoffen af te voeren en bouwstoffen aan te brengen.
Voeding
Herstel kost energie en deze haal je uit lichtverteerbare voeding met voldoende protëine.
Cafeïne
Misschien een verrassing voor velen maar het wetenschappelijk bewezen dat cafeïne zenuwprikkels onderdrukt waardoor je vermoeidheid en pijn minder sterk voelt. Men vermoedt ook dat cafeïne de aanmaak van glycogeen in de spieren tijdens de recuperatiefase zou stimuleren.
Blijf evenwel weg van energiedrankjes en geniet van een zelfgebrouwen kopje koffie of maak een iced tea met onze Good Spirits cold brew coffee.
Overdrijf zeker niet, 1 à 2 kopjes koffie per dag is voldoende.
Beweging
Het mag contradictorisch klinken maar bewegen helpt effectief als je DOMS hebt zolang het maar licht houdt: korte wandeling, wat fietsen, zwemmen, een licht yoga sessie zonder al te diep te stretchen zijn ideaal.
Goede nachtrust
Spieren herstellen als het lichaam in rust is, vooral tijdens de slaap. Zorg daarom voor een optimale nachtrust, in ons gamma 'Goed Slapen' vindt een ruim aanbod van interessante items die je hierbij kunnen helpen.
Tijd
Hoe pijnlijk op het moment ook, een spierkater is tijdelijk. Geef het tijd en de pijn verdwijnt.
Wat achterblijft zijn spieren die weer een beetje sterker zijn geworden.
KUN JE TRAINEN MET DOMS?
Ja, dat kan, een goede recovery training kan zeker helpen om de pijn te verlichten en of om sneller te verwijderen.

Neem nu zeker de tijd om op te warmen en doe dan wat lichte cardio, yoga of probeer ook wat foamrollen of triggerpoint massage om pijnlijke spieren wat te helpen ontspannen. 

Lees Meer
  1555 Hits

Congérit 2022

Op onze nationale feestdag 21 juli gaat de congérit terug door! Open voor iedereen, dus ook niet leden. Men zegge het voort. Er zijn twee afstanden voorzien. Een rit van 107km rond Kortrijk aan een gemiddelde van ongeveer 28km/u en een rit van 148km aan een gemiddelde van ongeveer 30/31km/u richting vlaamse ardennen met Kluisberg en Côte de Trieu. Beide ritten stoppen in Bellegem bij Omer om er ene te drinken. Vertrek aan ons lokaal 'de Caracas' Boezingestraat 115 Langemark om 07.30uur. Voorzie voldoende drank en proviand voor onderweg want er gaat geen volgwagen mee. We kunnen onderweg wel eens stoppen aan een bakkerij/winkel om iets te kopen.

Alle ritten zijn te raadplegen op https://jongerdanjedenkt.be/kalender.

Lees Meer
  1593 Hits

Paterrit

Traditioneel werd er op paasmaandag naar de paters gefietst.  Door corona bij de monniken konden we de mis niet bijwonen, maar op het terras van 'in de Vrede' werden er wel trappisten soldaat gemaakt. 

Lees Meer
  1770 Hits

Onze dames zijn seizoen 2022 gestart

 Gisteren schoten onze Dames seizoen 2022 af.  Twintig dames trokken voor het eerst dit seizoen de weg op en nadien volgde een welverdiende "après" in ons lokaal.  We wensen hen een mooi en sportief jaar toe.

Lees Meer
  2070 Hits

JDJD in de krant

Uit het wekelijks nieuws

Lees Meer
  1902 Hits

Seizoen 2022 op gang geschoten

Zondag werd traditioneel het seizoen 2022 op gang geschoten met een lekker ontbijt in ons lokaal 'De Caracas' gevolgd door een fietswijding, rit in groep en picontraktaat.  Op naar nu zondag voor de eerste rit per groep.

Lees Meer
  5219 Hits

Start nieuw seizoen en kledijperikelen!

Hallo Beste Leden

Verleden week werden de nieuwe tenuen onder grote belangstelling voorgesteld en werden de reeds bestelde pakketten uitgedeeld. Ondertussen hebben verschillende leden al een testritje gewaagd en zich ervan vergewist dat de kwaliteit dik in orde is.
Voor sommigen is het echter niet gelukt om aanwezig te zijn om hun pakket af te halen. Echter niet getreurd. Voor hen staat onze kledijverantwoordelijke Jurgen paraat om in onderling overleg de nog te leveren pakketten bij de rechtmatige eigenaar te krijgen. Jurgen is te bereiken op 0495/517704 of via email op jurgen@degro.be. Voor degenen die nog extra's willen bijbestellen wordt de kans geboden dit te doen tot en met dit weekend bij Jurgen via bovenstaande contactgegevens. Het is te zeggen, tijd tot 21 februari want dat is de deadline en dan worden alle bestellingen doorgegeven aan de leverancier. Prijzen en soorten staan in de bestelbon in bijlage alsook de maattabel. Er wordt verwacht dat het verschuldigde bedrag zo snel als mogelijk wordt overgeschreven op BE60 6528 3944 6570 met vermelding van uw naam en 'bestelling kledij'.

Ondertussen nadert de start van het seizoen met rasse schreden en zoals gezegd door onze voorzitter, maar intussen al een kleine traditie, wordt er gestart met een ontbijt op zondag 6 maart om 08.30u.Om een beetje een zicht te hebben hoeveel pistoleekes we bij Mario van Cocerulle moeten bestellen vragen wij om via deze link: https://forms.gle/yJrmj9FUaKMWmgvP6 uw aanwezigheid te bevestigen. Na het ontbijt wordt er een fietswijding voorzien door diaken Frank Allewaert gevolgd door een korte rit van ongeveer 30 kilometer die langs het gros van onze sponsors passeert. Nadien gaan we op de foto bij de 'Draak van Marc' en trakeert de club alle leden op een picon gevolgd door een 'tegenzet' van Marc, onze lokaalhouder. Waarvoor dank!

We hopen jullie in grote getale te verwelkomen en kijken uit naar een sportief seizoen 2022

Met vriendelijke groeten

Het bestuur 

Lees Meer
  1791 Hits

Nieuwe clubkledij voorgesteld!

 Onder grote belangstelling van leden en sponsors is de nieuwe clubkledij voorgesteld gisteren in ons clublokaal.  De voorzitter sprak een woordje van dank uit aan al onze gewaardeerde sponsors voor twee modellen de nieuwe kledij showden.  Ondertussen genoten alle aanwezigen van een hapje en een drankje aangeboden door de club.  Tenslotte kregen de leden al hun reeds bestelde kledij mee naar huis.  Wederom een geslaagde avond.

Lees Meer
  1965 Hits

Welkom op onze site!!

Hallo beste fietsliefhebber

Alvast bedankt voor uw interesse en van harte welkom bij onze koninklijke wielertoeristenclub 'Jonger Dan Je Denkt' Langemark.Kijk gerust eens rond op onze site voor alle informatie.De verschillende groepen met hun richtsnelheden worden onderaan uit de doeken gedaan en je kan de ritten en de juiste starturen bekijken op onze kalender hier op de site.Op zondag kunnen zowel dames als heren aansluiten bij de groepen.Op woensdag is het dan exclusief voor de dames.De dames starten wel pas vanaf 30 maart, dus elke woensdagavond om 18u45.

We werken met het 'Kom-En-Probeer-Principe'.Iedereen mag twee keer belangeloos meerijden om eens de sfeer op te snuiven tijdens en na de rit en te kijken of het iets voor jou is.Is dit het geval, dan is het vervolgens de bedoeling dat je je aansluit bij onze club.Alle inlichtingen daarvoor bij onze voorzitter en secretaris op zondag na de rit of via mail.

Overtuigd, heb je een koersfiets en wil je het een keer proberen, nogmaals van harte welkom! Gelieve wel dan eerst een seintje te geven via mail op info@jongerdanjedenkt.be zodoende zijn we op de hoogte van jouw komst en kunnen we je met open armen ontvangen.

Tot op één van onze zondagse ritten vanaf 13 maart of voor de dames vanaf 30 maart.Start aan ons lokaal 'De Sportman' naast feestzaal Caracas langs de Boezingestraat 151 te Langemark.

Het bestuur van JDJD 

Lees Meer
  2778 Hits

Op 11 februari om 19.30u voorstelling nieuwe kledij in ons Lokaal "De Caracas"

Beste Leden en Toekomstige Leden

Het nieuwe seizoen 2022 staat alweer voor de deur. Dit jaar vliegen we er in met nieuwe tenues van Vermarc. Daar zijn wij als club zeer fier op en we zouden deze nieuwe tenues graag aan u voorstellen op vrijdag 11 februari om 19.30u. Deze voorstelling vindt plaats in ons clublokaal 'Feestzaal Caracas' langs de Boezingestraat te Langemark.

Zoals jullie wel weten koppelen we graag het nuttige aan het aangename. Naast de nieuwe kledij worden alle sponsoren kort voorgesteld en intussen kunt u genieten van een hapje en een drankje. Als lid ontvangt u op deze avond twee bonnetjes van de club om vrij te consumeren.

Let wel: dit is een covid safe event onder de richtlijnen van de horeca.  Zijnde: Covid Safe Ticket, 6 personen per tafel, mondmasker bij verplaatsingen,...

Met vriendelijke groeten en hopelijk tot dan

Het bestuur van 'Jonger Dan Je Denkt'

P.S: Enkele belangrijke data:

- Inschrijving seizoen 2022 en pasmoment kledij en afhalen van nieuwe kledij: 11 februari na voorstelling nieuwe kledij

- Start seizoen met ontbijt en fietswijding: 6 maart om 08.30u

- Start seizoen Dames: woensdag 30 maart om 18.45u

- Paterrit: Paasmaandag 18 april

- Congérit: 21 juli

- Daguitstap: 3 septemberLees Meer
  3149 Hits

'Toontjes' toertocht te Sint-Juliaan op 30 januari.

Een aanrader om het seizoen te starten!! 


Lees Meer
  4536 Hits

Beste Wensen voor 2022!

Hallo Beste Leden

Het bestuur van WTC Jonger Dan Je Denkt wenst aan al haar leden, familieleden en vriendenkring fijne feestdagen en het allerbeste toe voor het het komende Nieuwe Jaar 2022!

Een jaar met veel vriendschap en vooral een goede gezondheid.

Wij zijn er rotsvast van overtuigd dat we het komende nieuwe jaar elkaar weer normaal kunnen ontmoeten en begroeten om samen te genieten van onze geliefde sport, het fietsen.

Ondanks dat het afgelopen jaar toch veel ritten in het voorjaar niet konden doorgaan voorziet Jonger Dan Je Denkt voor 2022 toch heel wat activiteiten.

Noteer alvast in jullie spiksplinternieuwe agenda volgende data:

- Voorstelling nieuwe clubkledij: 11 februari 2022

- Start seizoen 2022 met fietswijding: 6 maart 2022

- Congérit: 21 juli 2022

- Daguitstap: 3 september 2022

- Souper

Met vriendelijke groeten en tot volgend jaar!

Vanwege het Bestuur 

Lees Meer
  8727 Hits

'Den Souper van JDJD'

Hallo Beste Leden

Verleden week zondag reden we onze allerlaatste rit van het seizoen 2021 gevolgd door een traktaat van onze lokaalhouder Marc en van onze club. Waarvoor onze welgemeende dank en appreciatie.

Het seizoen zit er echter nog niet helemaal op. Op zaterdag 6 november vanaf 19 uur zijn jullie allen uitgenodigd op 'Den Souper van JDJD' in ons lokaal 'Feestzaal Caracas'.

Het stramien blijft hetzelfde zoals op onze laatste souper die ook weeral van 2019 stamt. Er wordt wederom geopteerd voor een walking dinner waar iedereen vrij kan rondlopen en zo kan genieten van de gerechten en het gezelschap. We bieden uiteraard ook de mogelijkheid aan om te zitten.
We starten met een aperitief vergezeld van verfijnde hapjes. Gevolgd door een exquis koud en warm buffet à volonté van vlees en vis geflankeerd door de gepaste wijnen en dranken. Afsluiten doen we met een dessertbuffet en koffie.

Traditioneel worden vervolgens de aanwezige leden die reeds een decenium of meerdere decenia achtereenvolgens lid zijn van onze club in de bloemetjes gezet. We vergeten uiteraard ook degenen niet die aan deze voorwaarden voldeden in 2020. Ook worden onze aanwezige jubelarissen van de zeer gesmaakte coronachallenge eindelijk op passende manier gehuldigd.

Na dit alles gaan we tot de vroege uurtjes onze beentjes losgooien op de dansvloer onder leiding van dj Henk. Drank is inbegrepen tot 2 uur. Nadien dient betaald te worden.

Voor onze leden die verleden jaar hun lidgeld hebben betaald is dit volledig gratis. Partners en sympatisanten kunnen uiteraard ook deelnemen aan dit alles voor de prijs van 60 euro per persoon alles inbegrepen. Inschrijven kan via volgende link: https://forms.gle/Rs1HNbKKJEhoDg9b6 of telefonisch bij onze voorzitter Koen op 0475 48 88 82. Na storting van het verschuldigde bedrag op rekeningnummer BE60 6528 3944 6570 met vermelding van 'souper jdjd' en uw naam is de inschrijving definitief voor uw partner of sympatisanten.

Met sportieve groeten
Het bestuurP.S.: elke zondagmorgen, als het weer het toelaat, wordt er verzameld aan het lokaal om in groep een rit te rijden. Om 08.30 uur voor de A+ en om 9 uur voor de A en de B+. 

Lees Meer
  4752 Hits